Saara Tapio 70 vuotta Naantalissa

Monen ajatuksen, halun, toivomuksen ja kunnioituksen solmun toteuttaminen. Ota tästä idean synnystä selvää mutta tässä kerron kuitenkin mitä siitä tuli.
Kaiken takana oli Saaran 70 vuotis matka. Hän oli päättänyt lähteä kotoa pois syntymäpäivän ajaksi. Hovineidiksi matkalle hän otti tyttärensä Riitan jolla on syntymäpäivä melkein
samaan aikaan. Näin nämä kaksi naista matkustivat Suomenlaivalla itämeren yli Turkuun ja siitä edelleen Naantaliin sekä majoittautuivat Maailman kuuluun Spa-kylpylään. Siellä he hoidattivat itseään päästä varpaisiin. Neljäntenä päivänä tähän lekotteluun tuli äkkimuutos.

 Vasemmalta: Saara, Riitta, Helena ja Kaisu

Kun Saaran siskot Helena ja Sofia saivat tietää Saaran ja Riitan Naantali Spa matkasta, he alkoivat suunnitella sinne menoa. Niin siinä sitten kävi että kaikessa hiljaisuudessa Helena ja Pauli Arkko lensivät Rovaniemeltä Helsinkiin jossa mukaan liittyi heidän poika Jussi ja hänen vaimo Kaisu. Siitä matka jatkui autolla Naantaliin.
Sofia ja Topi Hoffrén ajoivat auton Siljan laivaan Tukholmassa ja lauantaiaamuna Turusta Naantaliin. Naantalissa sitten nämä kaksi autollista ”salamatkustajia” tapasivat toisensa ja menivät Spa informaatioon. Infon täti soitti Saaralle ja Riitalle että hän haluaa tavata nämä. Riitta kylläkin tiesi meidän tulosta sillä hän oli se salainen lenkki joka hoiti yllätyksen mahdolliseksi.
Saara tuli Riitan käsikoukussa alas reseptiota kohti kaikessa rauhassa. Noin kuuden metrin päästä hän tunsi siskonsa Helenan ja Soikon. Sivulle vilkaisu toi näkökenttään myös loput onnittelijoista. Tämä äkkimuutos leppoisaan oloon järkytti sen verran Saaraa että otimme pienen tauon. Sitten hän halaili siskojaan tapaamisen ilosta hämärtynein silmin.

  
Jussi ja Soikko  

Pauli ja Topi

Siirryimme koko porukka huoneeseen jossa Saara ja Riitta olivat jo asuneet puoli viikkoa. Hyvin sinne sopikin koska huoneet Spassa ovat suuria. Paketit aukaistiin ja tärkeimmät kuulumiset vaihdettiin. Kello kallistui alamäkeen ja ravintolassa ravinnon kimpussa jatkoimme seurustelua.  

Soikko ja Topi varasivat huoneen seuraavaksi yöksi ja sekin huone katsastettiin porukalla. Valokuvia otettiin japanilaisella vimmalla sillä olihan tapaaminen monelle melkoinen harvinaisuus.  

Hämärä alkoi laskeutua Naantalin ylle ja Arkot käänsivät Volvon keulan Vantaata kohti. Saara, Riitta, Soikko ja Topi nauttivat riittoisan ja monipuolisen illallisen ennen nukkumaan menoa.

Aamulla Soikko ja Topi saattoivat kummankin sankarin Viking laivaan, jolla he sunnuntaipäivän seilasivat Ruotsiin. Saattajat palasivat takaisin Spahan ja viettivät koko aamupäivän vedessä. Uima-altaassa, pore-altaassa, ulko-altaassa, saunassa ja sama uudestaan.

  
Soikko tyytyväisenä   

 
Naantalin Spa Hotel on niin hieno ja korkealaatuinen että vessassa tarpeillaan käydessä saa ihailla ruskeaa sormenpäätä jota ympäröi silkinohut paperi.

Iltapäivällä kulutimme aikaa tuhkamarkkinoilla. En tiedä mistä nimi tulee mutta markkina kun markkina. Myytävänä muikkua, loimulohta, käsitöitä, säilykkeitä, leipää, piirakkaa ja viipurinrinkilöitä. Jatkoimme matkaa Turun keskustaan jossa nautimme meksikolaisen aterian ennen laivalle menoa.


 

 

                                                              Turku by night

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            Perästä kuuluu, sanoi lanttukukon syöjä.