Dobyolog

 

Dobyolog on kaiken tiedon runko. Muut tieteen alat kutsuvat itseään tieteenhaaroiksi. Dobyolog on kaikkia tieteenaloja yhdistävä runko, joka ei ole riippuvainen vain yhdestä alasta, vaan yhdistää kaikki tieteenhaarat.

 

 

6 %

Elämisen, olemisen, työn ja ekonomin perusta on 6 %.

Työllisyys 6 %, tai kuten moni on oppinut sanan työttömyys, on luonnostaan 6 % vapaita ja 94 % töissä. Työttömien määrä pysyttelee 6 ja 10 prosentin välillä toimivassa yhteiskunnassa. Siinä on aina sopiva jouston vara, jota ei saa kiristää rajojen ulkopuolelle. Silloin toimii yhteiskunta mallikkaasti myös suhdanteiden aallossa.

Sitten on vielä 6 % joiden ruumis ei töitä kaipaa. Heistä 5 % käy töissä, vaikka eivät mitään tee.

Finanssi 6 %. Normaali korko on 6 %. Pankkien korko (sisään ja ulos) pysyttelee 4 – 8 %. Joskus valtionpankki horjuttaa tätä tasapainoa, jotta oma maa pärjäisi paremmin kuin toiset. Tästä on seurauksena, että toisetkin maat laskevat korkoa ja nolla lähestyy uhkaavasti. Lopulta ei voida tehdä mitään. On odotettava nollaamista ja aloitettava alusta.

Mies ja nainen 6 %. Ero miehen ja naisen välillä on 6 %. Tosin sen luulisi olevan enemmän, jos vertaa tuloksia, mutta naiset eivät vielä harjoittele niin tosissaan. Urheilussa ero on vielä noin 10 %. Pituus, paino ja sisäelinten kapasiteetti ero on 6 %. Ero on pysyvä eikä sitä voi muuttaa.

 

Aivot

Ihmisen aivot keräävät tietoa koko elinajan. Kaikkien maapallon aivojen tietomäärää voidaan verrata merien vesimäärään. Yksi ihminen saattaa kerätä aivoihinsa tietoa saman verran kuin viinipullon korkki meren aallolla. Kuitenkin ihmisen aivoihin mahtuisi tietoja laivaa vastaavasti. Ihmisen ajatus ei vielä ymmärrä toisten aivojen ajatuksia. Sammakot, linnut, kalat, kärpäset, sudet, käärmeet jne. Aikaisempina aikoina ihminen käytti aivojaan itsenäisemmin. Muutamat harvat saavuttivat ajatuksia tuhatkertaisesti keskivertoon verrattuna. Nykyihminen rajoitetaan ajattelemaan valmiitten kirjojen mukaan ja hänen oma ajatuskyky sammuu jo nuorena. Aivot, samoin kuin muutkin ihmisen osat, kehittyvät vuosituhansien aikana. 10 000 vuotta on liian lyhyt aika muutoksiin. Jo 100 000 vuotta sitten ihminen näytti samanlaiselta kuin nyt. Silmiinpistävin kehitys ihmisissä on karvapeite, joka vähenee kehityksen seurauksena.

 

Voiman ydin

Ihmisen käsitys voimasta on vielä paljolti omissa lihaksissa. Tiedemiehet tutkivat erilaisia voimalähteitä, kuitenkaan näkemättä kokonaisuutta. Selvitän yksinkertaisesti.

Otetaan helium kaasua yksi kuutiokilometri. Puristetaan se pienen hiekkajyvän kokoiseksi. Jyvässä on siten suuri voima varastoituna. Seuraavaksi vapautetaan tämä voima ja keskus jää tyhjäksi. Tyhjää nimitetään ”musta reikä”.

Samalla tavalla on meidän Galaksin musta keskusreikä syntynyt. Näitä nimitetään ”big bang” tai ”small bang”. Tällaiset aukot ovat menettäneet kaiken massan, joten niissä on valtava imuvoima, joka yrittää saada tasapainon takaisin. Viimein kun räjähdyksen voima on loppunut alkaa mustan reiän imuvoima voittaa ja tavoittaa tasapainon. Tässä rytäkässä aurinkokunnat menevät sekaisin ja tuhoutuvat.

 

 

Ajatus Atomi

 

Ihmisen on kasattu yhteen pienistä atomeista. Atomin keskustan, protonin, ympärillä pyörivät elektronit. Tätä perusasiaa voi verrata sekä suurempaan että pienempään päin.

Suurempaan päin mentäessä, voi verrata aurinkokuntaa ja atomia. Auringon ympärillä pyörii planeettoja niin kuin protonin ympärillä elektroneja.

Matemaattisesti voi laskea milloin seuraava vaihe tapahtuu. Myös tiedemiesten tähän asti saamia arvoja voi käyttää hyväkseen.

Ihmisen sydän lyö 1 kerta / 1 sekunti. Maa pyörii auringon ympäri 31,3 x 10 ^6 s = 1 vuosi. Yksi valovuosi = 1x10^13s. Jos menee kävelemällä tähti Siriukseen, joka on yksi lähimmistä tähdistä, (vauhti 4km/h) niin kuluu aikaa 90x10^15s.

Pienempään mennessä, yksi elektroni kiertää atomin ytimen, protonin 150 atto s.

Näistä perustiedoista saa selville seuraavan suuruuden ja pienuuden. Suurempaan päin mentäessä tulee seuraava vaihe ~30x10^30s. Silloin aurinkokunta vastaa yhtä elektronia, neutronia.

Pienempään mentäessä ollaan tosi pienissä ihmisen kannalta ajatellen, nimittäin ~30x10^-42s.

Nämä tiedot kun laittaa suoralle vinolle viivalle niin saa käsityksen miten pienistä ja suurista on kyse. Tutkijat ovat päässet välille atto - > Giga noin 10^-18 ja 10^18 välille. Siis vielä on matkaa ennen kuin yllä oleviin lukuihin pääsevät.